V VDC in BE Sožitje Ptuj ima prostovoljsko delo poseben pomen. Prostovoljci namreč prinašajo nove vsebine in prispevajo h kvaliteti življenja oseb z motnjo v duševnem razvoju, z nastopom prostovoljnega dela pa postanejo naši sodelavci.

Glede na možnosti in interes prostovoljca ter organizacijo programa vedno poizkušamo najti način sodelovanja, zagotovimo usposabljanje in mentorstvo, sodelovanje s strokovnimi delavci in sodelavci ter aktivno sodelovanje z uporabniki.

Glede na področje storitev in raznolikost programa ter aktivnosti v VDC in BE Sožitja Ptuj lahko prostovoljci udejanjajo svoja znanja v okviru lastne izobrazbe in interesnega področja, hkrati pa pridobijo znanja za ravnanja, izkušnje ter spretnosti za sodelovanje z osebami z motnjo v duševnem razvoju tako v vsakdanjem življenju kot na področjih, na katerih prostovoljci sicer delujejo.

V VDC in BE sožitje Ptuj je uporabnikom in zaposlenim sodelovanje s prostovoljci pomembno, saj lahko svoje izkušnje in znanje, delimo z drugimi.

Vsaka minuta, ki jo boste namenili druženju ali pomoči našim uporabnikom, bo pustila pečat v življenju obeh – lep spomin in zadovoljstvo ob spoznanju, da ste nekomu polepšali dan.

Če se prostovoljcem v VDC in BE Sožitje Ptuj želite priključiti tudi vi vas vabimo, da nas pokličite na telefonsko številko 02/748 18 43 ali pišete na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. . 
 

Oglase za prostovoljce objavljamo v posredovalnici prostovoljskih del na portalu www.prostovoljstvo.org.

V priponki objavljamo etični kodeks organiziranega prostovoljstva.